Var sjätte eller tredje år är det obligatorisk för i princip alla byggnader att genomföra en OVK besiktning, detta är en ventilationskontroll som finns till för att man ska kunna maximera förutsättningarna för ett perfekt inomhusklimat och självklart också se till att det ventilationssystem som finns i byggnaden fungerar som det ska och inte går på halvfart eller behöver service eller reparation t.ex. Många gånger är detta också ett bra tillfälle att injustera och rengöra ventilationssystemet.

Det handlar helt enkelt om många kontroller och att det ska fungera perfekt, läs mer om OVK för att inse hur viktigt det är att denna blir utförd av en expert. Därför är det skönt att alltid kunna vända sig till ett proffs som har erfarenheten och kompetensen så du alltid får ett bra jobb utfört i och med hur viktigt detta är för luften och miljön inne i byggnaden. 

Energideklaration vid OVK besiktning

En energideklaration är egentligen exakt vad det låter som, det är en beskrivning av hur mycket energi hela byggnaden sammanlagt använder, denna är sedan giltig i upp till tio år och finns till för att informera om hur ni ska kunna spara så mycket energi som möjligt i hushållet bland annat. Detta är något som ni kan få hjälp med i samband med en OVK besiktning om ni vänder er till ett komplett och professionellt OVK-företag. Söker ni efter en sådan så ska ni absolut vända er till OVK Center, här får ni hjälp från experter som erbjuder sina tjänster över hela landet för att ni ska kunna boka er besiktning och tid för energideklaration vart ni än befinner er men få hjälp av de bästa. På deras hemsida kan ni alltid läsa mer om deras kunskap och tjänster samt självklart redan idag boka en tid för att genomföra er besiktning inom kort.